Prednáška na tému - ochorenia srdca u zvierat z hľadiska Germánskej novej medicíny

26.02.2013 20:52

Dnes vám prinášame prednášku Mgr. Františka Nagya, ktorú pripravil exkluzívne pre Mačacie Spektrum. Odkrýva v nej nové pohľady na ochorenia zvierat, najmä ochorenia srdca,  z hľadiska Germánskej Novej Medicíny.

O čo vlastne v GNM ide?

Nová medicína bola objavená v roku 1981. Je to prírodná veda založená na piatich biologických zákonoch. Objasňuje procesy na úrovni živého organizmu, dokazuje prepojenie psychiky, mozgu a orgánu u človeka, ale aj u iných organizmov. Jej pravidlá sa vzťahujú aj na zvieratá i rastliny. Nová medicína však nenahrádza život zachraňujúce lekárske zákroky a sú výnimky, kedy neplatí. Je to napríklad v prípade úrazov, zlomenín, otráv, podvýživy, zlej životosprávy, pri radiácii a niektorých vývojových chybách a poruchách, ktoré vznikli ešte pred pôrodom.

Jedným z dôležitých biologických zákonov je, že spúšťačom každého ochorenia je psychický konflikt alebo šoková situácia, pričom charakter prežitia duševnej traumy  je individuálny. Ďalší dôležitý biologický zákon vraví, že každé ochorenie ma dve fázy. V prvej fáze javí organizmus príznaky stresu a napätia. Môže nastať nechutenstvo, chudnutie, poruchy spánku, zvýšenie krvného tlaku, rast nádorov, prípadne tvorba vredov a nekróz.

Druhá fáza sa nazýva liečebná. To, čo sa v prvej fáze „pokazilo“, v druhej sa opravuje. Uprostred liečebnej fázy dochádza aj k tzv. liečivej kríze, nazývanej tiež „epileptiodná“, pretože svojim charakterom pripomína epilepsiu. Liečebnú krízu sprevádzajú nepríjemné sprievodné znaky: bolesti hlavy, strata vedomia, zvracanie, hnačky, záchvaty...

Germánska zdravoveda je nový myšlienkový rámec v medicíne, v ktorom ide o uvedomenie si skutočnosti, že organizmus disponuje nevyčerpateľnou kreativitou samoliečiteľských procesov. A zároveň potvrdzuje, že každá bunka je obdarená biologickou múdrosťou, ktorú zdieľame so všetkými živými organizmami.

S použitím zdroja:

Mgr. František Nagy, MBA – Seznámení s novou medicínou

 

ZVUKOVÝ ZÁZNAM PREDNÁŠKY:

 

 

Pokiaľ máte ďalšie otázky, ktoré sa týkajú iných konkrétnych ochorení, napíšte nám ich do diskusie. Postúpime ich pánovi Nagyovi, ktorý na ne určite rád odpovie.

Diskusná téma: Prednáška na tému - ochorenia srdca u zvierat z hľadiska Germánskej novej medicíny

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok