PRÍBEH LOLY

09.12.2013 21:57

 

 

Čítali ste už našu Domovú pokladnicu?
Páčila sa Vám kniha?
Videli ste už svoje mačičky v našej knihe?
Páčili sa vám? :)


Prinášame exkluzívne prvý príbeh mačičky z knihy na plátne.
(Ak máte ďalší príbeh, pošlite nám ho, radi ho na našich stránkach zverejníme.)


Príbeh LOLY
Pred tromi rokmi v novembri som prišla žiť a pracovať do Severného Irska. Krajina je krásna, všade sú pasienky na ktorých sa pasú zvieratá. Aj v mestách je viacej zelene ako u nás na Slovensku, všade sú vysadené kvietky a všetko je pekne udržiavané.  Veľa ľudí tu má psíkov a mačičky. 

Od malička som mala rada zvieratá, najmä mačičky, ktoré sme vždy mali na dedinskom dvore.  Vždy keď som šla do mesta videla som ako sedia v oknách mačičky a spokojne sledujú čo sa deje vonku. Po mačacej kamarátke som zatúžila aj ja. Začali sme hľadať mačičku na internete, ale nenašli sme žiadnu. Spolubývajúci mi navrhol, aby sme šli pozrieť mačičky do útulku. V sobotu sme sa vybrali do útulku, kde bolo veľa psíkov, ale aj mačičiek. Malé mačiatka nemali. Zapáčil sa mi 5 mesačný čierny kocúrik. Na recepcii si to zapísali s tým, že nás musia navštíviť, aby zistili do akých podmienok ich kocúrik pôjde. Kocúrik zostal v útulku. O týždeň prišli na návštevu. Vybrali nejaké dokumenty, ktoré bolo treba vyplniť. Ku papierom bolo potrebné doložiť zmluvu o vlastníctve domu alebo zmluvu o nájme.  Keď som im predložila zmluvu o nájme v zmluve našli bod v ktorom bolo písané, že v dome nemôže byť chované žiadne živé zvieratko. V tejto krajine platí zákon, ak ste nájomcom a v zmluve je zakotvené, že v dome nemôže byť chované žiadne zvieratko, zvieratko vám z útulku nedajú. Zvieratá z útulku nemôžu byť voľne na dvore musia byť vo vnútri v dome. 

Tak sme hľadali ďalej, spolubývajúci sa pýtal v práci kolegov a mali sme šťastie. Priateľka jedného kolegu mala mačičku, ktorej sa narodili malé mačiatka. Po troch mesiacoch prišiel deň D, keď mi priniesla malé čierne klbko s bielym golierikom a bielymi papučkami. Z toho malého čierneho klbka vyrástla krásavica LOLA. V máji mala dva roky. Je to štvornohý člen rodiny, ktorého máme veľmi radi :). Život s ňou je veselý, patrí jej celý dom, ale to už poznajú všetci, ktorí majú takýchto členov rodiny doma.


Jana Kukučková, Newtownards, Northern Ireland :)
 

Fotogaléria: Príbeh LOLY

Diskusná téma: Príbeh LOLY

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok